2011. június 11., szombat

Zöld

Nem titok, hogy kedvenc színem a zöld, Bucilla pedig ezt tudva festette-fonta nekem ezt a fonalat, amelynek a megkötésével nem sokáig tudtam várni. Szem előtt tartottam ameddig még fonal volt, nézegettem, tapogattam és pörgött az agyam, mi legyen belőle - az ember a tökéletes fonalhoz a tökéletes mintát akarja választani.
Így voltam vele. Azt tudtam, mit akarok: egy olyan kendőt, aminek legyen egy olyan része, ahol a fonal önmaga érvényesül, meg egy olyan, ahol én vagyok benne. És mindezt olyan keretbe, ami kihangsúlyozza az előzőben leírtakat.
Tehát kellett egy lustakötéses rész, egy leveles minta és egy felső cakkozás.
Mindig is tetszett nekem Anne Hanson Leafprints-je, úgyhogy valami hozzá hasonlóra gondoltam. De csak hasonlóra. Tetszett Maggie Magali Ginkgo-ja és tetszett a BeLeaf is Kitman Figueroatól. És a háromból gyúrtam össze ezt, ami lett.
A felső cakkozás az Artichaut felső cakkozásának a megrövidített változata.
Amit változtattam a dolgokon (bármelyik mintához képest) az a mintaismétlések száma (egy fél mintával megtoldottam) és a szegély megnyújtása hogy a levélvégek kissé jobban kiálljanak a szélből (ez a minta hajlamos a szél behúzására és nem akartam teljesen egyenes alsó szegélyű kendőt)
A minta adta díszen kívül van még valami ami nagyon különleges ebben a darabban: a textúrája. Valóban lenyomatra emlékeztetnek a levelek benne, kiemelkednek a fordított kötésű részből, de nagyon szép a lustakötéssel kötött rész is és ez pusztán a fonal érdeme. Egyrészt a színváltások nagyon harmonikusak, másrészt pedig a kézzel fonat fonal kidolgozása ad ennek a résznek egy finom de mégis jól tapintható "domborzatot". 
Technikai adatok: 
Méretek: 130x60 cm
Kötőtű: 4 mm bambusz
Készült: június 5-7 között.
(A színek természetesen sokkal-sokkal szebbek a kendőben mint a fotókon)
És hogy kifejezzem milyen érzés volt kötni - hát ilyen:
Köszönöm!

11 megjegyzés:

bucilla írta...

Hát ez annyira tökéletes választás a fonalhoz, sokkal de sokkal tökéletesebb mint maga a fonal:) de tényleg, és nem szerénykedni akarok, a tökéletestől ez még messze van, de talán pont ez a bája. Csodásan kombináltad össze a részleteket, nagyon jól érvényesül a minta ezzel a fonallal. Örülök, hogy jó érzés volt vele dolgozni, viseld egészséggel.

Macus írta...

Meseszép. :)

Ilona írta...

REMEKMŰ

Jutka írta...

Nagyon, nagyon!!!

Annamari írta...

Most is itt van a vállamon. Annyira szeretem.
De tudjátok, könnyű szép fonallal dolgozni, úgyhogy Bucikám, ne szerénykedj! :o)

Zsu írta...

Hű, de profin megálmodtad és kivitelezted, boldog lehet a fonal...! :)

Amanda írta...

Pazar!

Annamari írta...

És én is nagyon boldog vagyok. :o)

Irenka írta...

Annamari, ez nagyon-nagyon szép lett! Gratulálok!

Csilla írta...

Nagyon átjön a képeken is mennyire plasztikus, mennyire kidomborodnak a levélkék.Tényleg szépen össze válogattad a mintákat, hogy mintás is legyen de a fonal szjnei is érvényesüljenek.

Otthon Művek írta...

:)))))))))))))))))))))))))))))))
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg.