2011. május 18., szerda

A nyár szép és jó

És én szeretném, hogy tovább tartson, de van nekem egy nagy bajom.
Ugye télen az ember lánya főleg bakancsban eszi a kilométereket (nálam ez reális, rengeteget gyaloglok, ma is 2*40 percet), s a tavasz sem nagyon rossz, főleg ha van jól betört cipője az embernek.
És még a kinti terep is jó, mert akkor arra hivatkozva az ember tud bakancsot, sportcipőt húzni. Akármikor.
De hát nyáron (főleg hivatalosabb helyekre menetelkor, amit mára tudtam előre hogy így lesz) azért mégiscsak előkerülnek a kisebb cipők, és ma volt az első nap az idén, amikor rávettem magam arra hogy egy nyitottabb és kb 5 cm-s sarkú cipőt húzzak a lábamra (az igazság az, hogy reggel előbb felvettem, aztán lecseréltem de aztán újra vissza aztán elindultam), így esett hogy ma "elegáns" voltam, de szegény lábaim megszenvedték.  Azt nem tudom eldönteni, hogy a talpam égése vagy a lábujjaim fájdalma rosszabb és erősebb.
Most elővettem még két párat, szemezgetek velük, de nem tudom mikor lesz hozzájuk bátorságom. Holnap elvileg megint lehetne irodásan öltözni, nem pedig szeméttelepesen, de vajon bele fogom tudni a már eddig feldagadt lábaimat nyomni akármelyik cipőbe?
Remélem. Addig még pihentetem, most már semmit se akarok ma csinálni, csak feltenni a lábam valahova, ne érjen le a talpam a parkettre, szőnyegre, sehovase.
Na de a kérdés: meg lehet valaha is szokni az ilyen cipők rendszeres viselését?
PS: A Blogger ma úgy gondolta, hogy a rendszeres olvasókat tünteti el, vagy mi?!
About wearing high-heels. 

10 megjegyzés:

GumiPók írta...

Hú, nem vagy egyedül ezzel a problémával. Én általában farmerban, lapos cipőben járok, de néha annyira szeretnék egy kicsit magasabb sarkút felvenni, mert ráadásul még alacsony is vagyok, jobban állna rajtam. De a megszokás nagy úr...
Szerintem ha ég benne a talpad, akkor a talp anyaga nem igazán jó. Gyakorolni benne meg otthon is lehet :) Vegyél lábfürdőt, az ilyenkor jól szokott esni. Lábjobbulást kívánok!

Annamari írta...

Na ezaz. Amikor nőiesedné(n)k, csak ez kemény fájdalommal jár.
A talpam szerintem a sok gyaloglástól ég, a vékony talptól, amin átsüt az aszfalt forrósága és minden kövecskét megéreztem. Meg a rengeteg portól, ami szép városunk utcáit borítja de most már a cipőm belsejét is.
Gyakorolni? Ma nem fogok, örvendek, hogy élek. Majd hétvégén :)
Holnap azért megpróbálok megint magas sarkakon tipegni.

Zsófi írta...

Kicsit más.

Nem tudom, hogy találkoztál-e már ezzel a módszerrel, de az örök problémát a pulóvernyakkal megoldja:
http://curiousknitter.blogspot.com/2011/05/interlock-bindoff-back-story.html

Maris írta...

Meg lehet :-)

ági írta...

Én is sokszor küszködöm ezzel a problémával. Szerintem a megoldás a jó cipő ( Tamaris , Ara, Caprice).
Ha két három napon át lapos cipőben voltam, akkor muszáj magas sarkút felvennem legalább egy napig, így nem szokok el tőle:) Nagyon jók a lábfürdők, vagy a néhány perces gyertyatartás is.

Annamari írta...

Zsófi, szerintem az én problémámat nem ez oldja meg, de köszi. :o)))
Maris, reménykedek :o)
Ági, lehet igazad van és kellene többet gyakorolni. A cipő okés (Clarks), szerintem velem van a baj. De rajta vagyok az ügyön :o)))

Maris írta...

A Clarks cipőmnek nekem is NAGYON vékony a talpa!!!! Amilyen hihetetlenül kényelmes volt első felpróbáláskor - és megvásárláskor - akkora csalódás, hogy nem bírok egész nap benne lenni. Félmegoldás bele egy vékonyka talpbetét, vagy egy olyan zselés, amit a cipő elejébe kell tenni (de az meg ha elcsúszik, attól kb. agylobot lehet kapni :-))))

Nekem a Tamaris az igazi, a "lengéscsillapítós" talpával, abban kibírom az egész napot is. Van belőle olyan is, ami magassarkú, és egy iciripiciri leheletnyit magasított a talpa. Messze nem patacipő, mert akkor a közelébe se mentem volna. Kényelmes, és nem lehet érezni a kavicsokat a járdán :-D

És tényleg gyakorolni kell. Én se sokat hordtam ilyesmit régebben, aztán egyszer csak rájöttem, hogy néha olyan jó nőnek öltözni :-)))) Meg kell szokni ezeket a cipőket, tényleg szépek tudnak lenni, megéri :-D

Annamari írta...

A talpvastagság egyezik a Clarks-nál. Nagyon vékony.
Máig bírtam. Ma terepcipőt vettem, és jól tettem. Most jól vagyok. Csak elfogyott a söröm. (iszogatok az unokahúgom egészségére)

Maris írta...

Hugi lett? Ide is gratulálok! (Tudok neki egy tök jó csávót - nyilván az unokaöcsémet :-)))))

Cipellő: ha nem magassarkút hordasz, hanem balerinát vagy hasonló kis belelépős topánkát? Kosztümhöz mondjuk annyira nem menő, de ha mondjuk farmerszoknyás, vagy halásznadrágos verziót veszel fel kardigánnal vagy blézerrel,akkor simán belefér.

Annamari írta...

Még összerokonkodunk itt :o) ami persze nem baj. Kérdés, hogy a "fiatalok" hogy gondolják :o))))