2011. május 4., szerda

Nagyon nem jó így

A földjeinket felvásárolják idegenek, hogy semmitse termesszenek rajta, így majd megvesszük a kínai búzát jópénzért tőlük.
Vagy repcefölddé alakítják, aztán majd a biodízelt is megvesszük jópénzért tőlük.
Tegnap enyhén szólva rosszulesett a hír, hogy ha egy országban cukorgyárat akarnak nyitni a termelők akiknek tele lett a hócipőjük a drága külföldi áruval, akkor előbb egyeztetni kell a mindenható euval és kvótát kérni. Röhejes.
Itt kéremszépen rég nem a piacgazdaság szabályai diktálnak, hanem mocskos egyéni érdekek magas szinten.
Tud-e valaha annyira megvastagodni egy zseb, hogy elég legyen a tulajdonosnak?

5 megjegyzés:

paribanu írta...

Egyetértek! A telhetetlenség okát én sem értem...Jó,tudom, a soknál jobb a több, de szerintem ez már patológiai eset, ami itt folyik...

Otthon Művek írta...

Szerintem vannak olyan szintek, amit mi földi halandók egész egyszerűen nem tudunk felfogni! Mert mikor pl. olyat hallok, hogy valaki 8-10 M Ft-ot keres havonta, akkor nem értem. Az egy lakás ára. Minden hónapban vehetne egy lakást? Vagy mi? És lehet, hogy még ez se sok. Nekik.

MrsYarnart írta...

vettem pár kiló cukrot, és csak itthon vettem észre, hogy olasz. olasz???? amikor a környékünkön két cukorgyár is volt? a pénzről:minél több van, annál több kell. mindig is így volt. na legalább erre nincs gondom :D

Gabella írta...

Igen, cukorgyár a környéken már csak volt... Fura, hogy itthon van osztrák cukor 329-ért, németből meg (állítólag) lehet behozni 180-ért...

Annamari írta...

Ezek a dolgok számomra az érthetetlenek. Na meg ez a modern rabszolgasága teljes társadalmaknak, ahol az urak más teljes társadalmak... ez sehogy nem tisztességes. Nagyon meggátolnak a szabadságban épp azzal, hogy megszabják teljes országoknak, mit és mennyit állíthatnak elő. Én pont nem azt akarom. Baj? Igen. és mit tehetek? Semmit.
Na ez meg az, ami fáj. Hogy a nagy szabadságomban magasról tesznek minden jogomra. Ja és a kötelességeimről nem feledkeznek meg, mert kirakom az eu fenntartási költségeit adófizető polgárként. Mint Ti is persze.