2011. május 14., szombat

Mi történt a Bloggerrel?

Nem tudjátok, hova lettek a bejegyzésekhez fűzött hozzászólások?
Köszönöm blogger a megbízhatóságot. Legközelebb mi fog elveszni?
-------------------------------------------------
S ha már dühöngök, akkor elmondom, hogy jártam. Tegnap kaptam egy belső Etsy-levelet (= "convo"), hogy valaki meg akarja venni egy darabomat, de mivel ritkán nézi az Etsy-fiókját, írjak neki a személyes mailjére és adjam meg a PayPal azonosítómat (egyéb infók mellett). A csomagküldéssel nem kell bajlódjak, van neki egy "shipper"-je, majd eljön utána. Na ez ütött szöget a fejembe, mondom, bolond valaki, hogy mittomén Amerikából eljöjjön érte, amikor én 15 dollárért elküldöm?! S akkor rákerestem a megadott mailcímére és egyetlen találatot adott a Google: hogy valami csaló. Ugyan nem tudom, ha megadok neki bizonyos infokat mit ér vele, de bizonyára folytatta volna a bizalomba férkőzést és jószántamból mondtam volna el egyéb adatokat, s aztán akkor szépen leemeli a pénzemet, vagy ami rosszabb, elkezd vásárolgatni a nevemben.
De nem ez történt, hanem a tegnap esti zombiállapotomban átküldtem az Etsynek a levelet, kaptam is egy automatikus választ, hogy tudomásul vették és a lehető legrövidebb idő alatt lépnek.
Ellenőriztem a PayPal-emet is, de az továbbra is a stabil állapotában üldögél, senki hozzá nem nyúlt.
Úgyhogy vigyázzatok, ha egy bizonyos Thielen akar vásárolni tőletek!

EDIT: érdemes EZT A CIKKET elolvasni. Meg EZT IS. Ajjaj.
Fejlemények 24 órával később: az Etsytől kapott levél alapján a felhasználót és minden vele összefüggő profilt töröltek.

8 megjegyzés:

nöné írta...

Te jártál jól a csodás természetben töltött órákkal, nem dühöngtél a blogger miatt. A postokat szépen visszakaptuk, csak hát .. igen, a kommentek vannak oda.

Nem semmi, hogy mik vannak ebben a virtuális világban! Még ezer szerencse, hogy nem bolyongok ilyen helyeken, mert amilyen hiszékeny vagyok, tuti, hogy megjártam volna. Nagyon szemfüles vagy, semmi meggondolatlan lépés a részedről, és ez így helyes!

Szép hétvégét kívánok Neked!

zazálea írta...

nem is tudom, szeretném azt gondolni, hogy én is ilyen figyelmes lettem volna, de valahogy nem vagyok benne biztos. most már, persze, hoyg tudom, ilyen is van..

Annamari írta...

Na még jó, hogy tegnap estig nemhogy internet, de civilizáció közelében sem voltam :o)
Ez az Etsy-s dolog elgondolkodtatja az embert. Nem fogom bezárni a boltomat, nyilván, de ezerszer jobban oda fogok figyelni. Ilyeneket írt a mocsok, erre figyeljetek ha ilyen leveletek érkezik (egyébként totál helytelenül ír angolul az illető):
"Hello,
I'm quite interested in purchasing this your item and am ready for immediate purchase. Payment will be made to you via Paypal, do you accept Paypal as mode of payment? I will like to ask you the following questions. Are you the real owner? What is the present condtion? How much is the final asking price? (...) I have a shipper that will come over for the pick up, so you don't needs to bother of the shipment, just let me know the pick up location so that I can make and inquiry with the pick up agent to know how much it will cost me for the pick up (...)"

zazálea írta...

hm, érdekes, az etsy nem halott még róla, nem ismerik?

Annamari írta...

De, szerintem igen.
Ugye én tegnap későre kerültem netközelbe, és addigra már nem élt az az Etsy-profilja amiről nekem írt. Viszont más névről is elküldte ugyanezt az e-mailt másoknak, mint guglis kutatásaimból kiderült és ugyanarra a személyes címre kérte az adatküldést mástól is.

Amanda írta...

Azt hiszem aki a Te eszeden akar túl járni, az hamarabb keljen fel, résen voltál, és figyelmeztettél másokat is.
Jól döntöttél! A blogger meg nagyon vicces gyereknek hiszi magát, azért remélem tovább nem viccelődik.
Szebb hétvégét.

Otthon Művek írta...

Hogy mik vannak! Az már úgylátszik avas, hogy örököltél, és akkor add meg az adataidat, vagy xy bank Afrika-alsóról európai képviselőt keres? Most már úgy tesznek mintha még tőled akarnának vásárolni? Hihetetlen...
Ügyes voltál.
A fotóid pedig csodaszépek, mint mindig.

Annamari írta...

A csalók útjai kiszámíthatatlanok.