2011. április 19., kedd

Újabban

úgy tűnik, a blogom leginkább nem a kötésről szól, hanem egyebekről.
Ma megint történt valami, ami kihatással lesz a napomra, és örömmel tölt el.
Reggel épp indultunk volna terepre, amikor betelefonáltak a csendőrök, hogy segítségre van szükségük egy eljárásban, mégpedig abban, hogy egy lépező fiatalembernek megtanítsuk a környezetvédelmi törvények hatáskörét és erejét.
Természetesen, minden betervezett teendőt félretettünk, és a hirtelen prioritizálás eredményeképp félórán belül már a csendőrségen voltunk, beazonosítottuk a madarakat (a csendőrök nagyon jóindulatúak és ügyesek voltak, de az ornitológia nem az erősségük), kiengedtük őket
és a fiatalembert (aki két hónapja lett nagykorú), "megajándékoztuk" egy kb. 1200 euros büntetéssel és egy törvényszéki eljárással.
Ennek következményeként mára nagyon feltöltődtem energiákkal, azt hiszem minden bele fog férni a mai napba, a délutáni futás és az esti kötés is, mindez jókedv közepette.
The birds were released and to the person who caught them sanctions were applied, as by law enacted.

7 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Gratulálok, köszönet a természet nevében, további szép napot!

zazálea írta...

remélem, legközelebb kétszer is meggondolja!

Annamari írta...

Ez az elveimen kívül szerencsére a munkám is. :o)
Még sírt is kicsikét a páciens, miközben kifejtette, hogy ő aztán soha többet meg mittomén - gondolom, a női lelkületemre akart hatni, de nem jött össze neki. :o)

Cinkepiri írta...

LOPJÁK őket? /kerekszemű emoticon.../

Szurkolok.A természetnek.

ercsu27 írta...

Azt mondd meg nekem, mire kell neki a stiglic?!?!?!

Annamari írta...

Nem lopják, hanem befogják és fillérekért eladják (egy-két kenyér áráért, díszértéktől függően). Stiglic, kenderike, csíz - szegény kismadarak pár napig bírják a fogságot, majd elpusztulnak.
A tegnapi akció minden esetre arra is jó volt, hogy megtudjuk, hol lehet ma énekesmadarat vásárolni, mert a régi helyeket már felszámoltuk, tegnap pedig megtudtuk az újat. Tavaly is fogtunk el lépezőket, több adagban, de mindig csak a madárbefogás helyén, sosem a kereskedés pillanatában.
Lehet, hogy teljesen nem fogjuk tudni ezt a jelenséget megállítani mert nagyon találékonyak az illegál kereskedők, de már az egy nagy lépés, ha legalább visszaszorítjuk.
Kegyetlen dolog különben a lépezés maga is, mert ha nem elég "szép" a pálcára ráragadt madár, egyszerűen lesöprik róla, s akkor láb nélkül szenved, míg elpusztul - legszívesebben ezt tenném a lépezőkkel is.

ercsu27 írta...

Jéééézusom! Én is ezt tenném velük...