2011. április 16., szombat

Attól nagyon

ki tudok bukni, amikor a lehető leglehetetlenebb időszakokban a kaputelefonon csengetnek, és kiderül, hogy reklámokat akarnak osztogatni nekem. (vasárnap délután 3-kor, szombat reggel fél 9-kor)
Már eljutottam oda, hogy ha kedves vagyok, akkor csak nem engedem be őket, de általában nem szoktam kedves lenni, és jól ki is osztom az épp ittlevő reklámost. Nem kértem a reklámjukat, ne zaklassanak vele.
Igan, határozottan zavar a postaládámat megtömő különféle szórólapok tömkelege.
Most már eljutottak arra a pofátlansági szintre (igaz, csak a szektások, a többi ehhez hálistennek lusta), hogy nem csak a postaládába nyomják bele, hanem képesek feljönni a harmadikra, és az ajtónyílásba dugdossák be a hittérítő szórólapokat is - megtudhattam volna, mi az igaz Húsvét (ha érdekelt volna), elmehettem volna szektás találkozóra, mert meghívót kaptam. És ki tudja, mi minden volt az, amit úgy dobtam el, hogy meg se néztem mi is az.
Zavar a papír és energia ilyen módon való pocsékolása, és nem tudok semmi hatékony lépést ellenük. Már azon vagyok, írok a törvénykezőknek, foglalják bele a környezetvédelmi alapba a csomagolóanyagok mellé. Hátha erre különdíj esetén nem lesznek hajlandók költeni...
Addig is tud valaki jó módszert ellene?
A tegnapi nap kibukása pedig EZ volt... amire megint nincs hatékony megoldása a társadalomnak...
Na de a hétvégét ne különféle panaszokkal kezdjem, inkább örüljek a pihenésnek (hamarosan kikapcsolom a kaputelefont is), főzzek valami finomat, aztán kössek. A Tapestry egyik ujja majdnem egészen megvan, már elkezdtem a felső rész formázását.
A terveim megint a megvalósíthatatlanság kategóriába tartoznak, hétvégén szerettem volna befejezni mindkettőt, és elkezdeni valami mást...

5 megjegyzés:

nöné írta...

Engem is rettenetesen bosszant az a sok katalógus és szórólap, ami nap mint nap a postaládáinkban van. Mivel mi két utcára nyílunk, 2 ládánk van, naná, hogy mindegyik tele van tömködve ezzel a sok sz@rral. Megoldást én sem látok a kiküszöbölésére, sajna:o(( Már nagyon várom, hogy készen is lássam a kardidat. Végül is én egy másfajtát kezdtem el, de majd egyszer...talán:o) Nagyon kellemes, kötögetős hétvégét kívánok Neked!

Macus írta...

A "kedvencem": vasárnapi ebéd közben csengetnek J. tanúi.... Szerencsére már régen volt részem ebben a megtiszteltetésben..

A T. hamarosan kész, szerintem ne akarj lehetetlent... Olyan sokat és gyorsan kötsz így is, ráadásul milyen csodaszépeket. Az én fejem csak zsong a sok tervtől, de amíg délután (és az este egy részében) az időmet a sulira készülés, dogajavítás,stb. tölti ki, addig alig haladok valamivel.Mert persze azért az előzőhöz képest a gyerkőcök, főleg Viki mégis elsőbbséget élveznek.
Na,a lényeg: szerintem hamar elkészülsz, és kíváncsian várom a kész darabot. :))

Irenka írta...

Szórólaposok szemtelensége nem ismer határokat. :(
Még nem sikerült megfejtenünk, miért hozzánk csengetnek, negyediken vagyunk, két számjegyet kell beütni, lenne egyszerűbb is, mégis hozzánk kapuznak, ha be akarnak jönni. Azt szoktuk mondani: Csengessen földszintre, onnan látják, ki akar bejönni.
A kardid csodás lesz, de azért ne hajtsd túl magad, nem éri meg, hogy valami gond legyen a kezeddel! Tényleg nagyon sokat és gyorsan kötsz, de nem árt vigyázni.

Otthon Művek írta...

Én kaputelefon híján kénytelen vagyok mindig kimenni, ha csengetnek, de ha két nőt látok, már a guta ütöget,(mindig kettesével járnak), azonnal tudom, hogy el fogok kárhozni. Nálunk elég nagy mostanában a térítési aktivitás.
A kötésed nagyon jól halad, gyönyörű lesz! Kíváncsian várom azt a bizonyos "ta-daam!" bejegyzést.

Annamari írta...

Az, hogy nem vagyok egyedül, némileg vigasztl, azt jelenti, nem bennem van a hiba, viszont megoldást továbbra sem tudok...