2011. március 21., hétfő

Miután

már n-szer megkaptam a gyógynövények betiltásáról szóló körleveleket (amelyeknek nem is nagyon dőltem be), ma végre leellenőriztem az infókat. És bebizonyosodott amit sejtettem: jól felfújt, némi igazságmaggal rendelkező ám szándékosan megvezető néphülyítésről van szó.
Gyógynövényescég tulajdonosát kérdeztem, és ő mondta a következőket: a levelekben szereplő tiltásokat valóban bevezetik mindazon termékekre (és kizárólag azokra!), amelyeket gyógyszerként regisztrálnak, azaz bizonyos tablettákra, kapszulákra, kivonatokra igaz lesz (de általában gyógyszercégek által gyártott termékekről van szó). (és ennyi az igaz az egészben!)
A táplálékkiegészítőkként kapható szerek esetében marad minden a régiben. Hogy mi van táplálékkiegészítőként regisztrálva? A szárított növények (teák), a növényi porokból préselt tabletták, sok-sok kapszula és kivonat.
Mindenképpen az illető jót nevetett és nekemszegezte a kérdést: mit gondolok, ha ezt kiviteleznék, nem kezdene a feketepiac burjánzani? 
De tényleg: hogyan is lehetne betiltani a természetben (gyakran nem is nagy erőfeszítéssel) megtalálható dolgokat?! Majd kiirtják a galagonyát meg a bodzát vagy mi?!
Most már csak az van hátra, hogy a továbbiakban aki ilyen levelet küld, kizárjam a postaládámból.
Ez is csak a konspirációelméletek része, amiket erősen rühellek. Ahelyett, hogy azt lássuk a dolgokban ami jó nekünk, mindenféle olyasmiról próbálnak meggyőzni ami kétségeket ébreszt bennünk a létünket illetően.
A stressz pedig, amit ezek keltenek, na AZ a határozottan egészségre negatívan ható faktor...

2 megjegyzés:

Katalin írta...

igen, jó, hogy elmondtad, én sem értettem a pánikkeltést (ami olyan gyakran megesik, valahogy erre vannak hangolódfva?)Évek tudják a jogszabályokat kicsit is forgatók, hogy háromféle csoportja volt a "bogyók"-nak (úgymint "gyógyszerek", úgymint "gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények" és az "étrend-kiegészítők") Nos a középsőt megszüntetik, ezzel két lehetőséget adva: vagy gyógyszerré avanzsálja vagy étrend-kiegészítővé az ú.n gyógyhatású készítményeit a muksó

Cimbilimbi írta...

Szívemből szóltál! Mikor először olvastam a tiltakozást, féltettem a gyógyteáimat, másodjára hála égnek megnyomtam a gyanakvó-gombot, aztán utánaolvastam, aztán megkérdeztem valakit aki sokkal jobban ért a témához mint én... Minden értelmes civil kezdeményezésnek híve vagyok, más kérdés, hogy mit tartok értelmesnek.