2011. február 20., vasárnap

Helyzetjelentés

Több téren.
1. Diéta: derékban -4, combnál -2 cm a héten. Olvad rólam a túlsúly. A kilókat holnap reggel mérem, ma már reggeliztem.
Teljesen jól érzem magam. A testem nincs annyira elnehezülve, sokat javult a közérzetem úgy általában. Az édességet még mindig nem kívánom, talán már a túl sósat sem.
Az éhségérzet ritkán jelentkezik, de egy pohár víz akkor segít. Lehet nem is éhes vagyok olyankor, hanem szomjas. És ki tudja hányszor volt ez így, hogy ettem ivás helyett...
2.  Kötés: a kardigánom kötése 100%-ban készen, most blokkolódnak a darabjai már tegnap este óta. Reméltem, hogy ma délelőtt össze is varrom, de még nem egészen száraz. Majd délután/este esetleg.
Na de nem bírtam magammal. Tegnap épp kötögettem a megkezdett csipkéket, amikor annyira megkísértett egy kasmírdarab is, hogy nem tudtam ellenállni, hát elkezdtem egy kasmír Silvia-t (motívum a Haapsalu sall-ból). Azt a mintát már nagyon rég meg akartam kötni, annyira tetszik - és most eljött az ideje ennek is. Csak aztán hirtelen elálmosodtam, és kénytelen voltam abbahagyni, na de az lesz a fő projektem mostanság, az az érzésem.
3. Varrás: a varrógép időnként önálló akaratát szereti kivitelezni. De haladok, tanulok, varrtam már vonalakat.
És vettem ezt-azt, vásznat, színes cérnákat és szabókrétát - az nagyon fontosnak tűnt, hátha a meghúzott vonalak segítségével tudok majd egyenesen haladni.
És kerestem szabásmintákat - még nadrágnak is (a kockás vászon nyári nadrág lesz, ha a gép is úgy akarja majd) (és nyári testméretre fog készülni.)
Szép vasárnapot!

5 megjegyzés:

Jutka írta...

Gratulálok a centikhez és további sok kitartást a fogyihoz.
A kardigánt és Sílviát kíváncsian várom már mint a képeket róla.
A varrásodra is kíváncsi vagyok nagyon!

nöné írta...

Juj, de ügyes vagy!!!! Gratulálok, és további jó zsírégetést kívánok. Vajon meddig irigykedek Rád és másokra, akik fogyiznak, és mikor kezdem el végre én is!!!
Varrás: nálam az vált be, hogy szép lassan, komótosan, de biztosan sikerült a végére viszonylag egyenes vonalakat varrni:o) Persze néha nehéz megálljt parancsolni a pedált nyomó lábnak, de amilyen erős az akaratod, tuti sikerül. Kockás gatyó: hm, mi ez a kockás őrület, Ágimon is rajta van:o)
Kardit kíváncsian várom, a csipkét nem különben. Neked is szép vasárnapot!

Macus írta...

Ügyes vagy a fogyással!
Teljesen igazad van, ha nem eszel cukrot, nem is kívánod utána. Én is így vagyok most.Pár napja hanyagolom a fehér lisztet és a cukrot, és jobban érzem magam, tulajdonképpen már másnaptól. Sajna nekem sokkal többet kell "veszítenem", de most olyan jól megy az odafigyelés. Ráadásul tudom, hogy nem vagyok egyedül. Ez is segít nekem.

Csilla írta...

Én is gratulálok az eredményeidhez és kiváncsian vároma köteményeket :)

Marcsimami írta...

Kedves Annamari!
Sajnos nem találom a levelezési címed, így itt hagyok egy rövidke üzenetet.
"Megkésve ugyan, de törve nem"... végre blokkoltam a Te általad tervezett és nekem (is) eljuttatott minta alapján megkötött kendőmet: http://elet-alom.blogspot.com/2011/02/restancia-szeretem.html
A lehetőséget nagyon szépen köszönöm! :)