2010. december 12., vasárnap

Téli hangulat

Kemény téli reggelre ébredtünk, igaz, hó még nem sok van (de hamarosan lesz, ha így folytatja...), hideg annál inkább. Olyan idő van, amit az ember lánya inkább kötögetéssel tölt el bent a melegben, semmint kirándulással, amit terveztünk ma délelőttre. Talán, ha maradt volna a tegnapi napsütés, na úgy igen, de ilyen borús havazós hideg időben úgy döntöttem, itthon maradok.
Kötök és tervezgetek.
A sötétzöld stólával haladok, még 2.5 mintaismétlést kötök (egy egység 28 sor) aztán jön a szegély rá, egészen körbe. Ezt nem fejezem be egy hét alatt, de nem baj. Nem hajt a tatár.
A mintát szeretem, már csak azért is, mert megy fejből, a fonalat is szeretem, puha és a színe - hát az valami gyönyörű mélyzöld - csak ezt még nem sikerült fotókon visszaadnom...
Közben próbálgattam egyebeket is kötni, kasmírból (mi másból...), na de ezt nem hinném, hogy befejezem. Szerintem túl vékony a fonal a mintához:
Viszont nagyon tetszik a határozott apasztásvonal, úgyhogy ezt meg fogom kötni valami vastagabból. A másik lehetőség az volna, hogy ebből a fonalból vékonyabb tűvel, na de ahhoz nincs agyam így év végére.
Van egy 2.25 mm-s tűn kötött North Roë-m, szeretem a színét, a fonalat, mindent - csak azt nem, hogy nem haladok vele. Hiába megy ez is fejből, nincs türelmem hozzá...
Július óta kötöm, de az utóbbi időben inkább egy helyben toporogtam vele, ez a nagy igazság. Nem szeretek ekkora darabokat ilyen kicsi tűkön kötni...

7 megjegyzés:

nöné írta...

:o) Mintha csak magamat olvastam volna:o) Ezek a fogpiszkáló tűk annyira nem állnak a kezemben. Az a zöld, az valami gyönyörű, hiába nem igazán színhű a fotó.

Macus írta...

Gyönyörűek! Az a zöld így , a fotón is szép színű.

A vékony tűvel én se haladok soha, ne is szeretek olyanokkal kötni.

Irenka írta...

Gyönyörű az a zöld! Nekem a fehér is tetszik. A North Roe-d mesés lesz, igazi kincs - éppen az aprólékossága miatt.

Annamari írta...

Az vigasztal, hogy ezzel a vékonytűs türelmetlenséggel nem vagyok egyedül :o)
Ha minden igaz, ma befejezem a zöldet, és hátha valamikor a közeljövőben lesz annyi fény, hogy lehessen őkelmét rendesen fotózni.

Hena írta...

Jujj nagyon kíváncsi vagyok a zöldre, hogy milyen színhüen fotózva, na meg persze a teljes darabra is! Biztosan gyönyörü lesz, nekem nem színhüen is nagyon tetszik, pedig nem vagyok nagyon zöldszínpárti, na de ez....... mesés!!!!!

rosalia írta...

What kind of pretty works are you creating while the snow is falling!

Annamari írta...

Thank you, Rosalía! I really do not like winter, only for Christmas-time, but it is a good knitting-time. :o)