2010. december 25., szombat

Karácsonyi kötés

Sokan nem nézik jó szemmel, de én kötök Karácsonykor. Mert szeretem, mert pihentet, ami másnak munkának tűnik, nekem az szórakozás - hát akkor minek lemondani róla?
Miután az Eve-t befejeztem, a másik félpárat is, úgy gondoltam, karácsonyi ajándékként megérdemlek egy újabb stólát. És hogy mennyire előre megfontolt szándékkal lett ez így, mi sem bizonyítja jobban, hogy már tegnapelőtt letekertem a fonalat (köszönöm, Melinda):
 
Az egy munka volt, fárasztó, kézfájdító, de megérte.
Úgyhogy tűkön az a tervem, amit már rég ennek a fonalnak szántam, abban a pillanatban, amikor megláttam.

Az a minta, ami a tavaszi rétek virágtengerét idézi fel, amire egy ilyen szürke, esős téli napon igencsak nagy szükségünk van, ha már hó egy csepp se Karácsonykor...
(A kötés-fotók színei sajnos nem az igaziak, de ilyen szürkeségben nem lehet rendesen fényképezni sem...)
Thoughts about Christmas-knitting, about a new stole and beautiful yarn, hand-dyed especially for me by Melinda. I chose this pattern for this yarn in the moment I saw it, they remember me the flower-fields of spring, something I really miss in this gray, rainy Cristmas.

10 megjegyzés:

paribanu írta...

Kedves Annamari, már régóta olvasgatlak, de eddig nem írtam még egy bejegyzést sem...Sok ötletet és ihletet merítettem már tőled.:-)Nagyon örülök, hogy a kötés szenvedélyének más is hódol karácsonykor (is). Én is most kezdek neki egy kendőnek, de még fonni is szeretnék.
Úgyhogy számomra egyáltalán nem bűnös tevékenység:-)
Kellemes karácsonyt és boldog kötést!

Üdv:Kata

Vera írta...

Boldog karácsonyt! Látom most sem tudsz nyugodni. Színe, mintája gyönyörű, Jó kötögetést!!

ercsu27 írta...

Ki nem nézi jó szemmel?? :-)

Én is kötök már hajnal óta. :-) És fonni is szeretnék én is.

Gyönyörű lesz az új stólád, tökéletes a mintaválasztás!

Amanda írta...

Nekem még van néhány elmaradásom, még néhány x-et bökök ide-oda, de azután jön a jól megérdemelt és kiböjtölt kötögetést. Reményeim szerint hosszú hetekig le sem teszem a tűimet!
Kíváncsian várom a kész művet, az ízelítő nagyon bíztató! Igaz, mindig is jó érzékkel párosítottad a fonalakat és a mintákat.
(az összement pulcsidhoz egy gondolat, az lenne a luxus, ha így hagynád a szekrényben)

Macus írta...

Én is kötök. Ma is kötök. Délelőtt egy kis egyszerű csipkés kendő lett készen. Most valami újon agyalok.

A stóla meseszép lesz, ez már most látszik. :))

nöné írta...

Én roppant jó szemmel nézem ám, hogy Te kötöl mind a Magad, mind a mi gyönyörűségünkre. Alig várom, hogy apósom hazamenjen, már el van mosogatva, és vééééégre leülhessek kötni. Két napja nem volt tű a kezemben, komolyan mondom, elvonási tüneteim vannak!
További kellemes időtöltést!

Annamari írta...

Akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül :o) annak idején a család nem engdett vasárnap semmi kézimunkát megejteni, ünnepnapokon sem. Mostanság egyes kolleginák vannak kiakadva, amikor mondom, hogy vasárnaponként kötöttem... hogy az mennyire erkölcstelen dolog. Hát ez van.
Kata, szeretettel látlak!
Vera, még csak most kötök igazán!
Ercsu, mikor mutatsz egy kis sk fonalat?
Amanda, még egyet mosok rajta 60 fokon, utána ollót ragadok :D
Macus, mi lesz az?
Nöné, remélem, eddig már elment após és kötögetsz!
Jó "munkát" mindenkinek!

peony írta...

Jaj hát én el sem tudnék képzelni szebb, pihentetőbb időt, mint csendben ülni és kötni (vagy fonni)...Miért is lenne ez "bűnös", vagy erkölcstelen???

Csilla írta...

Régebben nálunk is volt ilyen "szokás", hogy vasár- és ünnepnapokon nem szabad kötni, de már nem. Igaz ma nem kötöttem de holnap lehet, hogy fogok. A mosogatás az munka (azt szabad ugye) na de nem a kötés az kikapcsolódás. Mert ugye ha vallási okokból bűn mert a hetedik napon az Úr isa megpihent akkor semmilyen munkát nem kellene végezni, ugy mint főzés, mosogatás stb. Volt egy osztálytársam akinek a zsidó nagymamája annyira betartotta, hogy szombaton (ami ugye nálunk ünnep) még a villanyt sem kapcsolta fel, mert azt is munkának tartotta, ez már szerintem tulzás, na de mindenki maga tudja. Jó kötögetést neked!

Soleil írta...

Ma már én is kötöttem végre, már napok óta hiányoltam a tűket:-D Egy új kendőbe böktem ma bele.
Nagyon klassz lesz a stólád, csodaszép színhez csodaszép minta!

Békés, boldog, s kötögetésben gazdag ünnpeket kívánok!