2010. augusztus 15., vasárnap

Luminen, de igazán

Elkezdtem. Már túlvagyok az első bontáson és újrakötésen. Hamarosan az első ujján is, a jobbon, amit balkézre próbáltam, hogy tudjak fotózni:
(Ameddig nem egész, addig csak szürkében mutatom).
Minden esetre, már eddig rengeteg tapasztalatot szereztem, de erről majd akkor szólok bővebben, amikor készen leszek. Azt hiszem, többkötetes regényt fogok írni róla :o))) ...
A legfurább nekem ezzel a vastagságú fonallal dolgozni,
nem ehhez vagyok szokva a sok "cérna" után.
De haladok. Egyre jobban. Csak azt nem tudom, a bal ujjával folytassam, vagy kezdjem az egyik zsebet inkább? Addig még van kb félórám, azalatt csak eldöntöm...

9 megjegyzés:

bemka írta...

Érdekesnek ígérkezik :)várom a következő fejezetet :)))
Mi a címe? Hogyan varrjuk fel a gombot?

Annamari írta...

Lehet.

Bea írta...

Én még kezdő kötős vagyok, de arra már rájöttem, hogy az ujját akkor érdemes elkészíteni, amikor már kész van a karkivágás. Mert könnyebb egy ujjat hozzáigazítani , mint fordítva. Persze, nem tudom, mi az a "luminen", úgyhogy nem tudom, hogy megáll-e a javaslatom arra az esetre is. Vagy, pl. aki rajzol egy szabásmintát, és tudja is tartani magát hozzá, annak mindegy.

Annamari írta...

Hát Bea, itt ellentmondok Neked :o) én is azt hittem régebb, de aztán megtanultam (és tanulok továbbra is) kötni...

PETUNIA írta...

Régesréges... amikor pulcsit kötöttem, csak raglánt mertem. Azt biztonságosabbnak éreztem. Ha jól rémlik ez is valami raglán-szerű, ám a trükkösek családjából. :o)
Ugye?
Érdekes az ujja kontra eleje/háta elsőszülöttsége. Tehát ez az alapvetés(nek hitt) is a múlté? Hmmm

Annamari írta...

Az bizony, Petunia.
Annak idején, amikor iskolában kötöttünk, nekünk is azt próbálták elmagyarázni, hogy ennyi és semmi több lehetőségünk nincs.
De jött a nyitás, amikor megláttam, hogy bizony, igenis lehet másként is. Az újabban átnézett minták egy jó részénél "elsőszülött" az ujj... végülis, a szemszám kell találjon, nem? És akkor a sorrend mindegy... de a lentről kezdett raglánok esetében vagy a test vár az ujjra, vagy az ujj a testre... :D
Olvastam egyébként valahol egy nagyon okos eszmefuttatást arról, hogy miért jobb a lentről kezdett raglán a feltről kezdetttel szemben, és meggyőzött...

Csilla írta...

Te lány nagyon ügyes vagy! Eről a merről és mikor mit kezdünk dologról azért olvasnék még nagyon szívesen. Ezek szerint még nemt udok én sem kötni mert eddig pont úgy hittem ahogy Bea.
Nem jösz nálam talira?

Annamari írta...

Csilla, mi készülünk fel a hegyekbe, és nem mi ketten, hanem többen, ezért nem tudok mit mondani... nem én alakítom a programot.
A kötéssorrendről lehetne jó kis vitát indítani akár valahol...

Bea írta...

Kötéssorend: igen :) Én a hagyományos ujja-szabásra gondoltam, én ott bontottam, mert nem úgy sikerült a karkivágás, mint az ujja. És vissza kellett bontanom.
Gondolom, hogy raglánnál más a dolog, azt is kötöttem, de saját fejből, úgyhogy rengeteget kutyultam vele, nem tudom a szemszámokat... Tényleg egy életen át lehet tanulni a kötést.