2010. május 17., hétfő

Hétkezdés

Egy ilyen hétvége után, ami elmúlt, már csak azt várom, hogy teljen az idő. Az egész azzal kezdődött, hogy péntek reggel nem bírtam el a fejemet a nyakamon. Kenegettem, múlogatott. Akkor még azt hittem, hogy pillanatszerű állapot. De nem. Viszont szombaton is hajlandó volt még múlogatni a kencéktől, de vasárnap már nem, és amikor a fájdalom már hányingert idézett elő akkor bigyókhoz folyamodtam. Eddig nem hittem el, hogy ennyire fájhat egy mozgásszervi dolog... volt már bokaficamom régebb - hát az felüdülés volt emellett. Most már rendben vagyok a tegnaphoz képest, és remélem, a napokban visszatérek a normál üzemmódba.
A jó az egészben az volt, hogy előre tudtam nézni (de csak előre), tehát maradt a kötés. És meglett az eredmény: a Shetland sál.
Amint írtam már régebb, a hármas apasztásokat nem a minta szerint készítettem, hanem a középső szemet helyeztem felül, így nem cikcakkos vonalat kaptam, hanem egyeneset, és igen határozottat.
8 mintaismétlés helyett én hetet kötöttem,a szélmintát pedig két sorral megtoldottam.
A leláncolásnál nagyon vigyáztam arra, hogy NAGYON laza legyen, így a csücskei is meglettek.
És elkezdtem kötni egy North Roe-t, azzal az van, hogy egy borzasztóan csúszós fonalat akartam(ok) felhasználni.
Gyönyörű, szerintem, az a fényes sima, finom fonal (bár a képen nem látszik), de nehéz kötni. Még bambusztűn is csúszik.

3 megjegyzés:

Ilonamamzi írta...

Csodaszép lett a kendőd, imádom ezeket a színeket. Érdekes, hogy nekünk minden bajra a kötés az egyetlen gyógyír. Hogy ez miért van????

bucilla írta...

Nagyon szép lett ezzel az apasztással! A csúszós nagyon finomnak ígérkezik, magam is egy hasonlóval küzdök, ráadásúl kettes tűvel...nem elég hogy csúszik, még nyaklik is a kezemben...

krókusz írta...

Naja, bizony gyógyír ez mindenre. És hatékony...
Bucilla, a Te fonalad ez, nekem nagyon tetszett. A színvilága nagyon közel áll hozzám és olyan pihe-puha.