2009. december 21., hétfő

Karácsony előtt - Before Christmas

Mostanában eléggé elvoltam a dolgaimmal. Takarítás, ünnepre készülődés - azért ez időigényes és fárasztó. Esténként kötögettem, elkészült a karácsonyi ajándék is. A harmadik Triinu sál, és most egy időre elég a Triinukból.
 
És a nagy igazság az, hogy a takarítás neheze megvan, már csak utolsó simítások vannak hátra, no meg a sütögetés. És így történik a dolog, hogy most már magamra is fordíthatok több időt, és el is fogok kezdeni egy újabb csipkesálat. Ez alkalommal piros lesz. És nem Triinu.
És újítok újra... eddig nem tekertem le a fonalat a nagy kúpról, ez meg dőlögetett jobbra-balra és akadozott. Na most felhasználva egy jótanácsot, gombolygattam magamnak. Nem lett korántsem olyan szép, mint a videón látott, de én ezt a szál vastagságára - illetve vékonyságára - fogtam. Remélem, megkönnyíti a munkámat az, hogy a szál most egy mobilis gombolyagról, akárhonnan jöhet.
I finished the third Triinu, for a while I have had enough of Triinus. And, as I finished also the Christmas cleaning, I have time to knit more. I plan to begin another shawl, this time a red lace shawl, and not a Triinu. Then, I used a Nostepinne-technique, so I hope it will be easier to knit from now on.

3 megjegyzés:

Márta néni írta...

Nagyon lehellet.
Nem lehet azt a nagy kúpot valamire úgy megrögzíteni, hogy ne boruljon fel? Mert ez a tekergetés igen sok időt elrabol.

krókusz írta...

Igen, ez is könnyűre sikeredett :-). Sajnos, nem lehet rögzíteni a kúpot, mert állandóan hurcibálom magam után, hol itt, hol ott kötök. Amikor székben ülve kötöttem, nem is volt gond, csak amikor az ágyban kellett magam mellett stabilizáljam.

Anonymous írta...

I was looking here your work. I like so much. You make great work. I will come now often to see what new do you have :)
Best regards Astra.