2009. november 15., vasárnap

A medvék még ébren vannak - Bears are not sleeping yet

Az idő ugyanolyan szürke, mint a múltkoriban. Ma esik is az eső. Na de tegnap kirándultunk egyet a Mezőhavas felé. Szép volt. Igaz, köd volt, és a fényviszonyok már kora délután elromlottak, de izgalmas volt, és kalandos. A visszafordulásunk jelszavát egy medve elég agresszív ránkmordulása adta. :-) De addig szép volt, még a lombhullatók között késő őszi hangulat volt.


The weather is the same gray as it was last time. It is raining today again. But anyhow, yesterday we went a bit in the mountains, towards the Seaca peak of the Gurghiu. It was foggy, and the lights were not good, but it was adventurous. The sign for us to turn back was given by a bear's agressive grumble. But until then it was beautiful, in the deciduous forests the feeling was of late autumn.

Fent jégbefagyva, hóval borítva pihent már minden. 
Up there everything is resting covered in ice and snow.

 
 

Aztán visszamentünk az autóhoz, és (akkor már jósötét volt) útban lefele két medvét láttunk még. A legsikeresebb fotó következik.
Then we went back to the car, and on our way down, we saw two bears. But then it was really dark... Now my best shot of a yesterday's bear.


Na és persze, kötögettem. Most így néz ki a sálam, kb. félúton.
And of course, I was knitting. Now my shawl looks like this, on approximately halfway.

4 megjegyzés:

xlliann írta...

Ez a sál egyre jobban tetszik, a fenyős kép meg úgy megérintett a szépségével.
A medvéktől nem féltetek?
csoda szép helyen kirándultatok.

krókusz írta...

Nem szoktunk félni a medvétől :-). Inkább megilletődünk a találkozáskor. A sál majdnem megvan, hamarosan talán képet is tudok feltenni róla...

Jucuu írta...

Itt az erdei gyümölcsök szedésekor ajánlják lábra kötözött csilingelő viselését. Hogy a medve hamarabb meghallja az embert, mint fordítva. :) Nálatok van ilyen népi módszer? Azért itt szerencsére nagyon kevés az esély medvével találkozni, én biztos berezelnék teljesen! Sk festett mellénykével mi újság?
Ja, és szerettem volna még azt is megkérdezni, hogy az angol-magyar szórátadat kilinkelhetem az oldalamra?

krókusz írta...

Szia,
vannak módszerek, csak mi nem szoktuk alkalmazni. Régebb feltett célunk volt összefutni a macival, amikor őket kutatgattuk. Najó, azóta eltelt pár év. De Európa medvepopulációinak nagy része itt él, Erdélyben, és ez változatlan. :-)
Sk festett mellényke vállfán, régesrég. Hamarosan írok mindenről, most van időm, fizetetlen szabin vagyok - minden közalkalmazottat elküldtek. Azt nemtom, ez jó vagy nem. Anyagilag nem, időileg igen :-)
Természetesen kilinkelheted a szótárt hátha máson is segít.
Nem tudom, miért nem lehet kommentárt fűzni a festős blogon a bejegyzésekhez...