2016. március 4., péntek

Denevér

A leányzó beleszerelmesedett a denevérekbe. Annyira, hogy az ovis (egyébként himlő miatt elmaradt) farsangra is denevér akart lenni. Mit tesz ilyenkor az anya? Egyrész denevérruhát varr, másrészt denevérbabát horgol.
A terv az volt, hogy a kettőt együtt kapja meg, de mivel elvarrtam az ujjam és egy ideig nem tudtam horgolni a baba késett. Sokat.
A minta lalylala-s, szokás szerint szájbarágósan megírva, bár most volt ahol eltévedtem benne, de végülis sikerült az eredetihez hasonlót horgolni.
A fejet egy régebbi babának horgoltam, az adott volt, csak épp a biztonsági szemeket kellett beleműtsem, az viszont mindenképpen gyorsabb művelet volt, mint egy teljes fej meghorgolása.

Ami nagyon nehezemre esett az a fülek meghorgolása volt. Nem volt nehéz, de annyira untam, hogy azt nem lehet szavakba foglalni. És 4 darab kellett hozzá. Az elsővel vagy 4 napot dolgoztam, és komoly lelkierő kellett, hogy a többinek is nekiugorjak.
A fonalak mind zoknifonalak - a fej kivételével -, 3 mm-s horgolótűvel. 
A lényeg: a tulajdonos örül neki, tehát megérte. (itt az ominózus denevérruha is)

1 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Őszinte elismerésem mind a denevérfigura, mind a ruha elkészítéséhez! Őrült jó mindkettő, és a kis szőke denevéred is nagyon helyes! :)